Sunday, June 12, 2011

HoliDay

susahnye nak dapat ilham...
ermmmm.....
tu baru just nak update blog yg tak seberapa nih..
cube bayangkan macam mane pulak golongan sasterawan...
golongan2 penulis , pengkarya2 seni yang sentiasa perlukan idea2 yang bernas2 dan fresh2 untuk menghasilkan karya yang bermutu tinngi...
bukan semua orang dikurniakan bakat untuk menulis..
hanya insan terpilih je yang Allah kurniakan bakat tersebut...
jadi jgn sesekali menanggap ianya satu pekerjaan yang mudah...

k la...
entry kali nih pnut nak share pasal aktiviti pnut sekeluarga weekend nih...

seperti biasenye..
khamis tuh mr hadi kassim menghantarkan ke melaka sentral...
cume dalam perjalanan atau bak kate orang putihnye on da way to mc..
adalah seorg hamba Allah nih yag same2 naik kete imam dah melepaskan bom atomnya (KENTUT) tanpa sebarang amaran awal.... pelepasan bomnya itu dilakukan dengan cara yang sungguh kurang bermoral... hahhahahahaha...
siapakah beliau...????? 
biarlah hanya pnut, pya n imam je yg tahu...
hahhahaha..
tapi nak jugak bg klue sket..
klue 1 : merupakan seorang lelaki
klue 2 : merupakan classmate pnut di johor
klue 3 : merupakan pelajar HRS di kampus melaka selain imam
klue 4 : asal jawa tapi nick name nak omputih je
hhahahhahhaa.....
rasenye dah cukup banyak dah klue2 tuh...
ce..la pembaca2 semua fikir2kan n buat tekaan yg bijak..
huahhahahhaaa.. :p

satu2 nye bukti gambar pemangsa
hahahhaha..
jgn mare eik..
gurau2 je



n biase la aktiviti wajib tiap2 kali balik is jumpe beliau yg tersayang...
malam tuh seperti biase klua minum2 kejap...
beliau pun tak sehat sangat..
tapi at least dapat jumpe kan....
miss u always

balik kali nih mmg best...
Jumaat tuh kiteorang sekeluarga gi mandi laut kat Port Dickson..
duduk kat apartment di Corus Paradise Resort (tq to Pak Uda)...
best skali skale g bermandi-manda sambil menge'tan' kan kulit..
hahhahahhaaaa...
dah lame tak berkelah-kelah mcm nih...
sekali-sekala mmg seronok...


ini ibu dan ayah shaye

marilah berkayak
sgt seronok






selain tu aktivitinye adalah berjalan-jalan cr makan....
ada i stall ni bukan nak cakap la...
sumpah makanan langsung tak sedap...
haiisssshh..
geram tol..
ngan tisu tak de.. pastu siap tak de duut pecah pulak...
ngan slambenye kami berkata " pasni klau nak datang kene bawak tabung la ye" tak pun letak mamo "sile sediakan wang secukupnye"...
bukan la kami nih teruk sangat nak kondem mcm tuh tapi bayangkan la...

1. makanan rase mcm budak sekolah br blaja masak
2. tisu tak de (bile mintak buat muke ketat)
3. mahal nak mampoos 
4. nak bg duit balance pun tak de (setelah sekian lama tunggu)
(bukan ke klau nak start meniaga benda2 basic nih sume la nak kene ade)

come on la...
mcm mane kite nak maju setanding bangsa2 lain...
klau nak berniaga tuh biarla betul2...
ni tak... klau camni la gamaknye..
mmg tak ke mane la..
bak kate ayah :

kalau ada sumur di ladang
boleh kita menumpang mandi
kalau ada umur yang panjang
memang tak akan nak datang lagi


maka dengan sebab tak berpuas hati..
kiteorng pun g la tapau makanan lain plak...
nasi kukus ngan ayam panggang...
memang terbaik...


2 comments:

  1. amboi pnut. bestnyee holiday! :)

    ReplyDelete
  2. tu la...
    skali sekale cla...
    pasnih ntah bile lagi pulak...

    ReplyDelete