Saturday, May 28, 2011

inTerSesi * fOods* frienDs*

heLLo semua pembaca ini cerita pnut....
first of all... 
pnut nk mintak maaf banyak klau2 ada diantara u all yg selalu meluangkan masa menjengah ke blog nih tapi x de post br dr pnut...
niat di hati ni klau boleh mmg nak selalu nak update buah hati kesayangan pnut nih...
tapi kadang2 kesempatan tuh tak de...
but then kadang2 bile ada idea yg mencurah2 jatuh keladang gandum, saat pnut nak berkarya tiba2 blog ni tak boleh nak log in pulak...
macam hr ni, berkat tunjuk ajar mash ditambah dengan kesabaran pnut ni dapat jugak akhirnya me'log in' dri ini..
ALHAMDULILLAH......

now pnut nak share sket some stories about me...
lalalallalala....
sekarang sbnarnye tengah cuti sem sampai bulan SEPTEMBER nnt..
tapi disebabkan masalah2 teknikal yg tidak dapat dielakkan... saye terpaksa la buat short course bagi menampal balik subject OPM yg tak ambil mase diploma dlu.... agak rugi sbnrnye tak carry paper tuh dlu.. klau tak, tak yah susah2 nak kene g klas di saat2 cuti ini....
And i decided to buat the short course tu kan UITM MELAKA!!!!!!!!!!
many people asked me:
A : Pnut, u asal mana?
Me : Petaling Jaya... Why?
A : Pee Jay?? Then kenapa u tak buat kat Shah Alam???
Me : saje.. sebab kawan2 ramai kat sini....
hehehhehehehhe... logik kan jwpn tuh.. :P

YES...
honestly pnut buat short course kat sini because of my 2 best friends....
NANA & IKA...
walaupun diorang nih bukannye 1 course ngan pnut pun...
tapi rindu bangat kat diorg.. so thats why i choose melaka...
selain tuh ramai kawan2 lain kat sini mcm dilla, pya , farah, imam, n john...
kat sini pun pnut dapat kawan2 baru... macam Husna (gf imam) , kak ct, tra, kak ira...
seronok ngan diorang nih sume...


ika & nana & me   


mase intersesi nih pnut just carry 1 paper je...
so bayangkan la sehari kelas 2 jam je..
hahhahaa..... mmg lepak gle..... 
lecturer pun mmg best, MISS WAN....
die ajar mmg sangat detail n senang nak faham.....
kalau boring2 tuh boleh je ajak ika n nana keluar....
bayangkan kelas last hari khamis pukul 10.30 pg....
ngan tambang yg mura.. maka mmg tiap2 minggu la pnut balik... KL-MELAKA...
RM 10, @ jam dah sampai....
mmg sumpah heaven gle.....
tak de la stress mcm duk arau tuh.... jauh gle.....

ok....
now we move fowards to the second topic...
since i'm a food lover,
so pnut nak upload gmbr2 sesi JALAN@ CARI MAKAN..
ada yg g ngan nana n ika... 
but hr khamis (25.5.11) imam bawak kiteorg g srpn makan lontong kat gerai THAMBY...
hahhahahaha..
nama tak syiok lgsg tapi sodap....
imam siap tapau lg.. (utk org sabah kot)....
lalallalalla.. (imam jgn marah k.. :p)


so layan lah gmbr2 nih sume...
imam cover macho.... farah posing jew :p

coconut shake....

me n my MILO.....

farah n my new friend....

dilla dollie n sha'pya'





teh 3 layer... (sorry klau silap) mmg syiiioookkk!!!

nasi lemak ayam yg sungguh sedap... ang kedai ni pun sedap mate memandang.. hahhahahah
.



bayangkan balik kelas panas2 kiteorg g layan ABC plak... mmg best

4 comments:

  1. maLam2 cmgni.....
    nampak Lak makanan...
    Lapa pLak......
    =P

    ReplyDelete
  2. i will follow uuuuuu...hahahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha pnut :) gf imam tu pelik cket.hahahaaa i'll be ur active follower! btw nice blog :D

    ReplyDelete
  4. eyoi: malaysia dan makanan umpama isi dgn kuku...
    miss anayil : tq dear for ur support...
    nurul : hehehehhehe... soorryyy.. sje nak menyakat korg... hahahha.. by the way korg 2 mmg sgt sesuai n very sweet ok.. :)

    ReplyDelete