Monday, May 30, 2011

HappY- HappY time.......

hello readers.....
welcome back to ini cerita pnut...
saya selaku pengarah, penulis skrip, pelakon utama serta penerbit eksekutif blog ini cerita pnut ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yg sudi menyepend mase barang seketika untuk membaca blog yang tak seberap ini...
hehhehehhe...
SAYANG korang sume sangat2...

well... well... well...
lets check it out (hahahahha!! poyonye daku)

k la.. cerita utama pnut pada entri kali nih adalah tentang sambutan ulang tahun ayah pnut yg tersayang
(MOHD RAMLI) yang ke 53 pada 28.MAY 2011.....
k... sebenarnye kiteorang tak sempat plan pape since along pun x balik dr kolej lagi... but bak kate orang.. benda yang tak plan tuh kadang2 lebih seronok..
so pnut ngan ibu pun ada la wat plan sket2 n alhamdulillah semuanya menjadi...
harap ayah seronok dapat sambut ulang tahun nye ngan kehadiran insan2 yang tersayang disisinye...
tapi atas faktor keselamatan maka segala maklumat tentang majlis berkenaan tak dapat di dedahkan kepada umum...

but there are some photos that i would like to share.....
here there are >>>>>>>>
birthday kek ayah
cappucino
my faveret bukan ayah nye faveret
(apala punye anak)
kakakkakaak :)


happy 53rd birthday ayah
i love u so much
(lg bape tahun je nak pencen nih) 

29 MaY 2011 ( Sunday)
pada tarikh diatas....
ceewahhh..
pagi nih dapat jugak bekpes same2 satu family...
menunye..
Nasi Lemak Mat + Ho..hoo..ho.. Horlicks + ayah faveret Teh O panas...
pastu tgh hari nye kiteorg g umah mak long kat hulu langat (x kene landslides) sebab nak g majlis kahwin ntah sape ntah... ibu kata saudara sebelah atuk tapi bukan pnut kenal pun...
so kat sana seperti biase pnut ikut je la mane ibu g..
sape pun tak kenal so wat bodoh je la.. ibu salam pnut pun salam la...
statement wajib yang sesedara akan ucapkan...

 1)  " Kau bile nak menantu Leha, nnt jangan lupe jemput"
 2) " wah... tak lama lagi bermenantu la ko Leha"

and jawapan wajib ibu "Lambat lagi nih... semua belajar lagi"
hahhahahahahaa....  standard la tuh kan...


me n ibu
serupa tak???

yg baju kurung hijau tuh nenek saya
ibu kepada ibu saye

along - nenek - ibu - mak ngah - adik
pas dah settle sume pkul 6.30 ptg pnut pun berlepas lah dr TBS ke MC....
so memandangkan hari dah malam maka saye pun meng'sms' kan en hadi (zaman purba kala dulu nama gelarannya imam) dan bertanyakan lokasi beliau...
huahahhahaha.. caring kan saye :P... (tujuannya adalah ingin meminta pertolongan beliau menghantorkan saye pulang ke kolej tun mamat)
maka beliau dengan baik hatinye sudilah menjemput saye... bile bukak je pintu kete beliau...
JenG.. JenG..JeNg.....
ceteka.. ceteka... siapakah yg berada didalam nye??????
hahhahahhaha .... mestilah cik Nurul Applepink a.k.a _ _ hadi (sile isikan tempat kosong)..
hehheheh.. jgn salah faham.. mereka bukan berdua tapi bertiga... ada syidah sekali...
rupe2nye syidah pun klasmate saye kat sini...
maklumlah baru2 lagih.. maka tak kenal sgt la....
pastu kiteorg pun dibawa oleh en hadi ke sebuah kedai makan...

sesambil mnunggu kehadiran makanan kiteorg..
sempat lah layan MENTOR final jap..
sesambil tuh sempat gak la bermesra2an sambil membahan sesama sendri...
dapat la tgk member tuh minum  'lai ci kang' ngan penuh kasih sayang nye...
bak kate pepata.. 'sharing is caring.. caring is loving"
malas nak tulis la..
korang pikirlah sendiri... hahhahahha...
siapekah???????????????????

cik applepnik plak ngan cik salwa nye (padahal salma : protege erra ) hahahhaa.. lawakla...
en hadi : ngan ayat isi bakul angkat sedrinye " hitam2 ada manisnye @ black sweet" kucing hitam la.. ape lah..   (tak igt dah pnut.. lupe ingatan jap )..
ngeng gle.. pnat gelak je tadi....
pastu tak habis stakat tuh je.. bersambung lagi sampai dalam kete...
en hadi bkan main lagi.. 'kasor guaru die nih' & makan dalam jugk la kan....
hahhahahahha... :P
tapi by the way terima kasih daun keladi la taja mkn malam kiteorg malam nih... =)

k... mesti korg ingat cite pnut habis kan..
sabo2.. skeet je lagi... teruskan membaca ek..
sambung lagi ngan hadi (susah betul nk pgl hadi.. rase semacam plak, mcm tak leh nak terima lidah nih) hahha.. sambung lg kat chat... malas nak cite panjang2.. tgk la sendri ayat si imam nih...

ayat2 yg tak boleh belah :
1. kami warga black shweet bbgga dg pujian n penghargaan korg
2. zaman sekarang rupe tak pandang tapi kemanisan pada wajah penjadi pujaan ramai...

cchhheeetttt.. wwuuueekkk.... wuuueekk...

p/s : pnut ngan sesungguhnye tak mengetahui status sbnr mereka... semua adalah atas penilaian secara rambang.. jika inginkan pengesahan lanjut silalah menghubung tuan punya badan sendiri...
sekian.................

No comments:

Post a Comment